Parhaat teknologiablogit

Itse suurena IT:n ja teknologian ystävänä nautin lukea alaan keskittyneitä blogeja, joissa tutkitaan kriittisesti uusimpia ilmiöitä. Niiden välityksellä on mahdollista tutustua sellaisiin asioihin, joihin ei välttämättä olisi tullut tutustuttua muualla.

Seuraavassa listauksessa on muutamia englanninkielisiä blogeja, jotka ovat saaneet maailmanlaajuisesti huomiota ja siteerataan uutismedioissa juuri niiden innovatiivisten aiheiden johdosta. Voit lukea täällä blogissani myös muista teknologia-aiheista. Mutta nyt itse asiaan:

Mashable

Mashable on kansainvälinen mediayhtiö, joka on keskittynyt teknologiaan. Sivuston suosiosta kertoo hurjat kävijämäärät – yli 45 miljoonaa uniikkia lukijaa kuukaudessa käy tutustumassa tarjolla oleviin artikkeleihin ja teknologian ihmeelliseen maailmaan. Ei siis mikään ihme, että kyseessä on maailman suurin blogi.Mashablen historia yltää pitkälle. Pete Cashmore perusti portaalin vuonna 2005 asuessaan Skotlannissa. Sivusto on kasvattanut suosiotaan hurjaa vauhtia ja on saavuttanut vuosien varrella arvostettuja tunnustuksia. Se haluaa myös palkita alan parhaita, ja on lanseerannut kansainvälisen Open Web Awards -gaalan tähän tarkoitukseen. Yhtiö työllistää nykyään 120 henkilöä ja pitää pääkonttoriaan New Yorkissa, joten alkutilanteeseen verrattuna ero on hurja.

Gizmodo

Vuonna 2002 perustettu Gizmodo kuuluu teknologia-alan suunnannäyttäjiin. Pitkään alalla vaikuttanut sivusto on kerännyt vankkumattoman lukijakunnan, joka lukee uusimpia uutisia designista, teknologiasta ja tieteistä. Toisin kuin muut alan sivustot, se kirjoittaa myös poliittisista teemoista. Sivusto on saatavilla yhdeksällä eri kielellä englannin lisäksi, sillä muita kielivaihtoehtoja ovat ranska, hollanti, italia, saksa, espanja, japani, puola ja portugali.

Gizmodon perustajana on yhdysvaltalainen Peter Rojas, joka oli tuohon aikaan vasta 27-vuotias. Hän lanseerasi portaalin osaksi Gawker Median omistamaa verkostoa. Sivusto alkoi kerätä aktiivisesti lukijakuntaa ja loi kassavirtaa jo lyhyen aikaa perustamisen jälkeen. Muutaman vuoden olemassa olon jälkeen sisällöntuotanto alkoi myös muille kielille.

Univision Communications osti Gawker Median vuonna 2016, minkä myötä Gizmodo siirtyi uuden omistajan haltuun ja on omistajavaihdoksen johdosta noussut Gizmodo Media Groupin tärkeimmäksi sivustoksi. 

GigaOm

Uusien teknologioiden löytämiseen keskittyvä GigaOm on sivusto, joka julkaisee teknologian tutkimukseen liittyviä artikkeleita. Se tarjoaa erilaisia aiheita, analyyseja ja raportteja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Raikas näkökulma on taannut, että lukijat pääsevät tutustumaan avoimin mielin alan uusimpiin innovaatioihin.

GigaOmin taustalla on ollut Om Malik, joka perusti yhtiön vuonna 2006. Hän jätti bloginsa takia päivätyönsä ja keskittyi kirjoittamaan itselleen mieluisista aiheista. Sivusto kehittyi pikkuhiljaa ja muutti muotoaan vuonna 2011, jolloin se liittyi suurempaan blogiverkostoon.

Dramaattinen käänne tapahtui maaliskuussa 2015, jolloin yritys lopetti toimintansa yhtäkkiä. Taloudellinen tilanne aiheutti muutoksen, jonka takia 6,5 miljoonaa lukijaa jäivät kaipaamaan uutisia. Tilanne helpottui toukokuussa 2015, jolloin Knowingly Corp osti sivuston ja alkoi julkaista siellä uutta sisältöä. Yhtiö pitääkin tätä nykyä päämajaansa Yhdysvaltain San Franciscossa.

Kuten huomaat, teknologiauutisista kiinnostuneille henkilöille on tarjolla monenmoista luettavaa. Internetin yhteisöllisyydessä parasta on se, että jokainen voi kantaa kortensa kekoon ja aloitta oman blogin – aivan kuin minä. Blogin perustaminen ei vaadi paljon vaivaa ja ilmaisia alustoja on runsaasti tarjolla. Myöskään HTML-kielen ei tarvitse olla täysin halussa, vaikka siitä hyötyä onkin. Useat alustat, kuten WordPress ja Blogger on rakennettu intuitiivisiksi ja sisältävät jo valmiiksi tarvittavan rakenteen, jotta blogi näkyy hyvin niin pöytäkoneilla kuin mobiililaitteilla.